O NAS

BILKA BALOH – ajurvedska terapevtka in mentorica za zdravo razstrupljanje

Bilka Baloh je 30 let svobodna raziskovalka, mentorica postenja in svetovalka na področju zdrave prehrane, v katero vpleta doktrino Ajurvede. Končala je nekaj šolanj iz te starodavne znanosti uravnotežanja človeškega telesa. Zaključila je šolanje na American Institute of Vedic studies – Ayurvedic Healing, pri dr. David Frawleyju. Svoje dolgoletne izkušnje s področja terapevstskega postenja, kot mentorica, že dolga leta deli z ljudmi, ki imajo najrazličnejša zdravstvena neravnovesja. Napisala je dve knjige, Post seme zdravja in Post širi zavest, slednja je izšla tudi v angleškem jeziku. V pripravi je tudi že tretja knjiga. Sodeluje z priznanin Ajurvedskim zdravnikom Dr. Milind Sajjanvar, ki je njen mentor, učitelj in svetovalec.
S svojimi varovanci uspešno izvaja tredicionalno Pančakarmo, terapevstka postenja, izvaja postne odmike – retreate, delavnice ajurvedske, veganske in vegetarijanske prehrane, predava o zdravi prehrani, ter izvaja osebna svetovanja pri dietnih podporah. Aktivno se ukvarja tudi z raziskovanjem črevesnega mikrobioma.

Deluje holistično-celostno. (um, telo, duh). Meditacija in joga sta neobhodna pri zdravljenju telesa, uma in duha. Med njenimi učitelji meditacije je Sant Baljit Singh – Meditacija na notranjo svetlobo in zvok, Dušan Osojnik, ki jo je uvedel v ZaZen meditacijo . Predana je Vedski znanosti, ki jo uči meditacije na maha mantro Hare Krišna. Prav slednja je najbolj povezana z vso Vedsko književnostjo v iskanju Absolutne resnice iz katere izhaja tudi Ajurveda.

Njena vizija: Zavestno v večnost.
Temeljna vrednota: Preprosto življenje, visoko razmišljanje.
Njeno poslanstvo: Spodbuditi ljudi, da skupaj naredimo boljši svet.

BHAGAVATA-DARMA DASA – duhovni vodja

Blaž je učitelj bhakti-joge (joge božanske ljubezni), ki že več kot petindvajset let raziskuje duhovno razsežnost pod vodstvom največjih razsvetljenih mojstrov. Na retreatih nam bo predstavil modrost Bhagavad-gite, kakršna je, ki je temeljno delo Vzhodne modrosti. Predava po celem svetu, tako na univerzah kot v najrazličnejših templjih. Seznanil nas bo s starodavnimi spisi, napisanimi v sanskrtu, v skrivnost katerega je tudi sam globoko prodrl, in nam bo raztolmačil najglobje resnice duhovne zavesti, kar je bistveno za uravnoteženo vsakdanje življenje. Predstavil nam bo odnose med ljudmi, kaj je meditacija, kako vpliva na našo zavest, kako pravilno meditirati, kako se pravilno pripravi hrano, osvobojeno karme, in zakaj je brezmesno prehranjevanje tako pomembno za naše zdravje. V njegovi prisotnosti se ljudje sprostijo in začutijo mir v duši.

Njegova vizija: Da bi vsi postali srečni.
Temeljna vrednota: Povezanost z Absolutom.
Njegovo poslanstvo: Deliti neprecenljivo bogastvo čiste absolutne ljubezni vsem brez izjeme.

Blaž Mihelič

IAN ČERNELČ – operativni vodja

Ian nas bo seznanil z problematiko črevesnega mikrobioma. Ajurveda govori že 5000 let, da je zdravo črevesje polovica tretmaja in uravnoteženega zdravja. Njegova predavanja so navdihojoča, saj ima dolgoletne izkušnje na tem področju in že vrsto let sodeluje z Bilko Baloh. Ima lastno izkušnjo saj je prebolel raka na debelem črevesju. Spremljal nas bo skozi proces detokcikacije telesa in nas popeljal na različne energijske točke, kjer se bomo opolnomočili in se predajali tišini narave. Predan je bhakti jogi, ki jo tudi vsakodnevno prakticira v iskanju Absolutne resnice.

Njegova vizija: Naj bodo vsa živa bitja srečna in naj čim več duš spozna našo pravo naravo in kdo smo.
Temeljna vrednota: Kar želiš da drugi ne stori tebi, tudi ti ne stori drugemu.
Njegovo poslanstvo: S svojim vzgledom pomagati in pokazati, da lahko živimo srečno in izpolnjeno življenje v tem materialnem svetu.

Ian Černelč