DELAVNICE

Nebo vsem bitjem usodo skriva, razen predpisane strani, njihove zdajšnjosti.
– Alexander Pope (1688-1744), angleški pesnik in prevajalec, Esej o človeku

DELAVNICE V LETU 2022 in 2023

JULUJ 23.7. 2022 IN 24.7. 2022 DVODNEVA – Zameško – Dolenjska – ZASEDENA

AVGUST 27.8. 2022 IN 28.8. 2022 DVODNEVNA – Ljubljana – ZASEDENA

OKTOBER 22.10. 2022 – 23.10. 2022 DVODNEVNA – Ljubljana – ZASEDENA

NOVEMBER 19.11. 2022-20.11. 2022 DVODNEVNA – Ljubljana – ZASEDENA

DECEMBER 10.12. 2022 – 11.12. 2022 DVODNEVNA – Ljubljana – ZASEDENA

DECEMBER 17.12. 2022 TRADICIONALNA SVEČANA – CELO-DNEVNA – Ljubljana – ŠE ŠTIRI PROSTA MESTA

(S pričetkom ob 10.00 , ko si bo vsaka najprej izbrala svoj kristal in naredila začitno ogrlico – vodila vas bo Anastazija Art. Potem bomo imeli predavanje in prikaz svečanega zdravega, ekološkega, veganskega kosila z degustacijo 3 hodnega menija (predjed, glavna jed, sladica), zaključek ob 18.00)

JANUAR 21.1. 2023 – 22.1. 2023 DVODNEVNA – Ljubljana – PROSTA MESTA

Cena dvodnevnih delavnic in svečane novoletne delavnive je 120,00

Če se delavnice udeležite samo en dan je cena 90,00

Delavnice, ki jih pripravljam in vodim, so nastale kot posledica predavanj in uživanja rastlinske prehrane v katero vključujem doktrino Ajurvede. Pet tisošč let stara doktrina ni izključno veganska. Uživa se tudi meso, mlečne izdelke in jajca. Svoj življenski slog vidim kot poslanstvo v skrbi za sočloveka, živali, naravo, pitno vodo in planeta nasploh. Na delavnicah uporabljamo izključno lokalno in ekološko pridelano hrano, ki krepijo zdravje in imunski sistem.

Med delavnico detajlno razložim črevesni mikrobiom in kako deluje vagusni živec, ki, zaradi slabih bakterij v črevesju povzroča številne zdravstvene težave, kot so depresija, migrena, kožne bolezni, pa tudi zapeka in druge neprijetnosti, ki pestijo sodobnega človeka.

Razložim potek prebave, katera živila so primerna in katerim se je potrebno dosledno izogibati. Probiotiki so sicer hitra rešitev, ki pa niso primerni za vsakogar, v primerjavi z naravno fermentirano hrano, ki v črevesnem mikrobuomu zagotavlja bakterije, ki so za zdravje koristne in nujno potrebne za stabilnost zdravja – imunskega sistema. Kako jo pripravimo sami doma, izveste na mojih delavnicah.

INDIVIDUALNE ENODNEVNE DELAVNICE

Fermentirana hrana in kruh, ki te ljubim – 80 €

Spečemo kruh po vašem okusu oziroma je primeren za vašo konstitucijo. Prikažemo pripravo starterja, in peko kruha brez kvasa. Po predhodnem dogovoru pripravimo kruh brez glutena ali brez “klasične” moke (tef, prosena moka, riževa moka). Kruh je osnovna sestavina našega prehranjevanja, ki zaradi dodatkov, ki se nahajajo v kupljenem kruhu, postaja vedno težje prebavljiv, napihuje, povzroča otekline in redi, saj prehranjuje bakterijo Bacteroides, ki moti hormoski sistem. Zaradi dodatkov in glutena nam otekajo sklepi (revmatoidni artritis) in zastaja voda v telesu. Rešitev je enostavna. Kruh pričnimo peči sami doma!

Sladko, brez sladkorja – 80 €

Zaporedje gre nekako takole: otroci, moški in šele potem ženske. Ta neustavljiva sla po sladkem je v možganih pozicionirana na istem mestu, kot še nekaj najhujših odvisnosti. Pregreham se je težko odreči, lahko pa sladice pripravimo iz “zdravih” živil. Povem kateri so najboljši nadomestki belega sladkorja in pokažem kako enostavno je pripraviti slastne sladice, ki jih jemo brez slabe vesti. Torej take, ki ne redijo in ne pristanejo v bokih.

Malica za v službo – “Dogg Bag” – 80 €

Velikokrat slišim, da se na delavnem mestu ne da jesti zdravo. Se strinjam, če se prehranjujemo v menzah ali lokalih z hitro prehrano. Zdravo, polnovredno kosilo ali malico si lahko pripravimo doma in jo nesemo v službo. Na delavnici prikažemo jedi, ki jih pripravimo večer prej in vas počakajo do jutra v stekleni tupperware posodi.

Individualne, po vašem izboru – 90 €

To so delavnice, kjer po vašem izboru prikažemo jedi, ki so primerne za vašo konstitucijo in ne povzročajo vnetnih procesov, ki jih ustvarjajo citokini. Zajtrk, glavno jed, sladico, prigrizek in peko kruha. Med pripravo jedi poteka razlaga o prehrani, ki je primerna za vaš energijski potencial. Odgovarjam na vaša vprašanja in vam pripravim jedilnik po meri.

Tematske in Gurmanske – 90 €

Na tematskih delavnicah pripravimo 4 hodni meni. Predhodno se skupaj pogovorimo o vaših željah. Meni pripravimo skupaj glede na vaše potrebe in pričakovanja. Razložim poglobljen holističen pristop do prehrane in prehranjevanja kot tradicionalnega obrega. Hrano predstavim kot vibracijo, ne le kot energijski vnos. Izvemo o energetskih potrebah po hidratih, maščobah, zelenjavi in sadju v vsakodnevni prehrani.